Colombia derde op FIFA World Ranking

Met een totaal van 1488 punten is het Colombiaans elftal Nederland voorbij gestegen en staat nu op de derde plaats in de FIFA World Ranking. Colombia staat nu 23 opeenvolgende maanden in de Top 10 van de maandelijkse ranglijst. Colombia werkte zich in oktober 2012 omhoog tot de top tien lijst op nummer negen. Sindsdien is dit een bevoorrechte positie en hebben de Cafeteros de top tien weten te behouden en zijn zelfs van de 23 maanden al 16 maanden in de top vijf.

Door de nederlagen van Oranje tegen Italië en Tsjechië van eerder deze maand is Colombia over Nederland heengegaan. De eerste en tweede plaats worden nog steeds bezet door respectievelijk wereldkampioen Duitsland en vice-wereldkampioen Argentinië. België staat net achter Nederland op de vijfde plaats.

De top tien wordt gecompleteerd door, van plek zes naar plek tien, Brazilië, Uruguay, Spanje, Frankrijk en Zwitserland. Grootste stijger is Guatemala, dat dankzij een goede periode in de voorronde van de Gold Cup twintig posities steeg naar plek 57.