Colombia gaat 540.000 Venezolaanse migranten legale status geven

Colombia zal aan maximaal 540.000 Venezolaanse migranten die voogd zijn van minderjarigen die in het land verblijven een legale status geven, aldus het Colombiaanse migratieagentschap op dinsdag.

Colombia is een favoriete bestemming voor miljoenen Venezolanen die de politieke en economische onrust in hun thuisland willen ontvluchten, terwijl anderen het Andesland hebben gebruikt als springplank naar andere landen.

Volgens officiële statistieken wonen er momenteel meer dan 2,8 miljoen Venezolaanse migranten in Colombia en de maatregel zal ten goede komen aan volwassenen die zorgen voor zo’n 270.000 minderjarigen die toestemming hebben om in Colombia te verblijven.

“Het is een speciale verblijfsvergunning, zoals de vorige, die fundamenteel gericht is op de integratie van voogden, de mensen die verantwoordelijk zijn voor minderjarigen die een tijdelijke beschermingsvergunning hebben en in Colombia wonen,” vertelde de directeur van het agentschap, Carlos Fernando Garcia, aan journalisten.

In 2021 zei de toenmalige regering van president Ivan Duque dat ze Venezolanen die in Colombia wonen een legale status voor 10 jaar zou geven, een aanbod waar veel migranten op ingingen.

Bron :
Foto:elespectador.com