Colombia heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij erbij

Het bedrijf dat al enkele jaren in de rij staat om in Colombia te gaan opereren, heeft eindelijk groen licht en arriveert met kaartjes vanaf 130.000 peso.

Het bedrijf, tot nu toe onbekend bij velen, is GCA Airlines, een luchtvaartmaatschappij die in verschillende steden van het land actief zal zijn en marktaandeel wil winnen van Avianca, Viva Air, Latam en andere reeds gepositioneerde maatschappijen.

Vanaf dit weekend is de luchtvaartmaatschappij, die in 2017 opgericht is, begonnen met haar vlucht Cali-Barranquilla-Cali waaraan in de komende dagen anderen zullen worden toegevoegd, waaronder  Bucaramanga en San Andres. Als thuisbasis zal vanuit Cali, de hoofdstad van Valle del Cauca, geopereerd worden.

GCA Airlines (Gran Colombia de Aviación Airlines), al meer dan twee jaar gecertificeerd, behaalde de vergunning om te vliegen in november 2019. Het is zelfs gelukt om een paar vluchten te maken, maar door de pandemie in het land kwam alles tot stilstand. Nu maakt het zich klaar om zich op de markt te profileren en klanten te winnen.

“Ondanks de druk en de constante gesprekken met de burgerluchtvaart en de regering, werd het slechts tot deze maand toegestaan om tickets te verkopen. De gevolgen zijn verwoestend, omdat het heel moeilijk is om een bedrijf te behouden dat in zes maanden tijd geen inkomsten genereert”, legt Andrés Felipe Botero, manager van GCA Airlines uit.

“We hebben één aandeelhouder, namelijk Jorge Áñez Dagger, ook de eigenaar van de Venezolaanse Avior, die al meer dan 25 jaar actief is en die een passie heeft voor het land en een enorme investering heeft gedaan in Colombia om de luchtvaartmaatschappij in werking te stellen.

“Tegen 15 oktober hopen we andere routes op te nemen die al zijn goedgekeurd door Aerocivil (burgerluchtvaart), zoals Cali-Cartagena, Cali-San Andrés en Cali-Bucaramanga,” zei de directeur van deze nieuwe luchtvaartmaatschappij.

Botero zei dat ze wat prijzen betreft zullen proberen zeer flexibel te zijn en beginnen bij 139.800 pesos. “We bieden ook de mogelijkheid om een ticket 72 uur voor het vertrek van de vlucht te reserveren en te betalen”, legde hij uit.

Bron :
ElPais/foto:AviationCOL Twitter