Colombia hervat internationale vluchten op 21 september

Colombia zal deze maand de internationale vluchten hervatten na zes maanden van inactiviteit vanwege de COVID-19-pandemie.

De minister van Transport, Angela María Orozco, bevestigde dat de internationale vluchten in Colombia vanaf 21 september zullen worden hervat. Cartagena heeft een uitzondering om vanaf de 19e van deze maand te starten met internationaal luchtvervoer naar Miami.

De Colombiaanse regering is van plan om de internationale vluchten vanaf 21 september geleidelijk weer op te starten. Het ministerie van Volksgezondheid legt momenteel de laatste hand aan de COVID-19 gezondheidsprotocollen waarin coronavirus-tests voor passagiers zullen worden opgenomen. Daarnaast meldde de minister dat de internationale vluchten afhankelijk zijn van de landen van bestemming, de luchthavencapaciteit en het belang van luchtvaartmaatschappijen.

Volgens de minister worden de vluchten in een eerste fase geleidelijk opgevoerd. “Internationale vluchten zullen opnieuw beginnen met een geleidelijke eerste fase, die binnenkort zal worden aangekondigd.” In deze fase is de “identificatie van andere landen” van belang als zowel de luchthavencapaciteit om vluchten te verwerken die de COVID-19 protocollen uitvoeren en de commerciële levensvatbaarheid, dat wil zeggen het belang van de luchtvaartmaatschappijen om de routes mogelijk te maken.

De landen Mexico, Verenigde Staten, Brazilië, Ecuador, Dominicaanse Republiek, Australië en het Verenigd Koninkrijk zouden de mogelijkheid kunnen hebben om te heropenen. Guatemala, El Salvador, Peru, Chili, Uruguay en Venezuela zouden een tweede fase ingaan.

In maart heeft Colombia de vluchtoperaties opgeschort en zijn grenzen gesloten in een poging de verspreiding van COVID-19 te beperken. Het kondigde ook een nationale lockdown aan die 31 augustus  eindigde. De binnenlandse vluchtoperaties zijn onlangs hervat met een beperkte capaciteit. Colombia zal zijn land- en zeegrenzen echter ten minste tot 1 oktober gesloten houden.

Bron :
Foto:Rene Rauschenberger