Colombia investeert $1.5 miljoen in toerisme

De Colombiaanse regering gaat bijna 1,5 miljoen dollar investeren in toerisme door samen te werken met luchtvaartmaatschappijen en particuliere bedrijven. Het toerisme steeg al met een sprong van 7,34 % vorig jaar, maar met extra investeringen wil de Colombiaanse regering nog een boost geven aan het toerisme in het land.

Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en de Nationale Toerisme Fonds (FONTUR) werken samen met de luchtvaartmaatschappijen om nieuwe en aangepaste routes te creëren die potentiële toeristen naar grotere gebieden van het land zou kunnen brengen. Dit zal naar verwachting de Colombiaanse toeristische bedrijven meer doen integreren in verschillende internationale markten.

Bijzondere aandacht in de toeristische sector krijgt natuurtoerisme. Colombia is de tweede meest biodiverse land op aarde achter Brazilië. Een deel van de 1,5 miljoen dollar zal hierin geïnvesteerd worden om belangrijkste diensten, distributeurs en gespecialiseerde tussenpersonen hun capaciteiten te doen versterken en om meer toeristisch verkeer van over de hele wereld aan te trekken. Sommige Colombiaanse bedrijven zijn al begonnen zich te vestigen in de VS, Canada en een aantal Europese landen.

Er zijn ook plannen om Colombia te positioneren als een internationale bestemming voor het houden van evenementen. Het initiatief zal ook internationale toerisme ondernemers aantrekken door middel van handelsmissies en zakelijke conferenties waardoor Colombia op wereldniveau een interessante bestemming wordt.