Colombia lanceert massale vaccinatiecampagne

Het Colombiaanse Ministerie van Volksgezondheid (MINSALUD) vaccineert zaterdag voor de vierde keer de gehele bevolking, met als doel de immunisatiedekking te intensiveren en het niveau van vóór de Covid-19-pandemie te herstellen.

Hiervoor zijn verspreid over het land ruim 3.000 plekken ingericht waar de bevolking terecht kan om vaccinatieschema’s tegen 30 ziekten te starten of af te ronden, zo werd aangekondigd.

Volgens de cijfers van MINSALUD zijn er in het land ruim 275.000 kinderen met onvolledige vaccinatieschema’s, terwijl ongeveer 169.000 zwangere vrouwen zich in dezelfde situatie bevinden.

“Vaccinatie is een daad van liefde en zorg. Hoewel het in Colombia niet verplicht is, wordt het beschouwd als een daad van verantwoordelijkheid van de kant van gezinnen en verzorgers, zonder barrières en gratis, en door de staat aan de bevolking van het land verstrekt binnen het kader van het fundamentele recht op gezondheid.” verklaarde Dr. Gina Rojas, van het directoraat Promotie en Preventie van het ministerie.

Het belangrijkste evenement van wat ‘Vacunathon’ wordt genoemd, zal plaatsvinden in de stad Pasto, Nariño, in het zuidwesten van Colombia.

Bron :
Foto:freepik.es