Colombia onderhoudt betrekkingen met Argentinië ondanks spanningen

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luis Gilberto Murillo, verklaarde dat, ondanks de diplomatieke spanningen die de betrekkingen met Argentinië ondergaan, de banden tussen de twee landen vandaag de dag nog steeds van kracht zijn.

In zijn verklaringen merkte Murillo op dat de reden voor de uitzetting van de Argentijnse diplomatieke staf, die afgelopen woensdag plaatsvond, een daad was “om de waardigheid van de Colombiaanse president te verdedigen”.

Hij bevestigde dat “we niet zullen toestaan dat hij doorgaat met het beledigen van president Gustavo Petro, democratisch gekozen door het Colombiaanse volk, met onwaardige en onaanvaardbaar respectloze woorden”, verwijzend naar de beledigingen die de president van Argentinië, Javier Milei, maakte tegen zijn Colombiaanse ambtgenoot door hem te beschrijven als een terroristische moordenaar.

In een interview met de plaatselijke krant El Tiempo verklaarde de minister dat “Colombia en Argentinië broederlijke volkeren zijn met een historische bilaterale relatie”. Hij hoopte ook dat “dit moeilijke moment kan worden overwonnen en dat de Argentijnse regering onze boodschap zal begrijpen, maar de laatste verklaringen van president Javier Milei geven aan dat dit tot nu toe niet het geval is geweest”.

Hij bevestigde echter opnieuw dat de diplomatieke betrekkingen tussen Colombia en Argentinië niet zijn verbroken.

Bron :
Foto:eltiempo.com