Colombia sluit grenzen voor reizigers uit Europa en Azië

President Ivan Duque heeft maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in Colombia zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is tijdelijk de toegang verbieden voor buitenlandse bezoekers die uit Europa en Azië komen.

Na de afloop van een speciale ministerraad kondigde president Duque vrijdag nieuwe maatregelen aan om de inperking van het coronavirus te helpen.

Onder de maatregelen om het coronavirus in te dammen, kondigde de regering de sluiting van alle grensovergangen met Venezuela aan met ingang van zaterdag. Duque legde uit dat vanaf 5:00 uur deze zaterdag 14 maart alle grensovergangen met Venezuela gesloten zijn.

Wat betreft de komst van buitenlanders, voegde de president eraan toe dat vanaf 16 maart de binnenkomst van reizigers in Colombia, die de afgelopen twee weken in Europa en Azië zijn geweest, de toegang zal worden verboden. 

Toch kunnen Colombiaanse passagiers en inwoners van het land het land binnenkomen. Bij aankomst worden ze gedurende 14 dagen verplicht in preventieve quarantaine geplaatst.

Duque zei ook dat de grens met Ecuador open blijft, met permanente monitoring en controles die worden gecoördineerd met de Ecuadoraanse regering.

Tot nu toe hebben de gezondheidsautoriteiten 22 gevallen van het coronavirus in Colombia bevestigd.

Bron :
Foto:Presidencia de la República