Colombia speelt gelijk tegen Spanje in vriendschappelijke interland

Het Colombiaans elftal heeft woensdagavond in een vriendschappelijke interland tegen Spanje een gelijkspel gespeeld . Invaller Alvaro Morata behoede Spanje voor een nederlaag.

In het Spaanse Murcia opende David Silva de score voor Spanje. Davinson Sanchez (Ajax), die in de rust gewisseld werd, kwam te laat bij 1-0 van David Silva in de eerste helft. Op aangeven van Cuadrado scoorde Cardona vlak voor rust de gelijkmaker tegen Spanje. Cardona profiteerde van een misverstand bij de Spaanse defensie en bracht Colombia weer in het spel.

In de tweede helft kwam Colmbia op voorsprong door een kopbal van Falcao. Vanuit een corner van James Rodríguez profiteerde Radamel Falcao optimaal. El Tigre kopte raak en maakte zo zijn eerste interlanddoelpunt sinds juni 2015 en bevestigde in het shirt van Colombia zo wat hij met 21 goals in de Ligue 1 vorig seizoen heeft laten zien bij AS Monaco.

Colombia leek op rozen te zitten, maar vlak voor tijd kopte invaller Alvaro Morata de gelijkmaker binnen. Spanje ontsnapte aan een Nederlaag dankzij een fraaie kopbal in de 87e minuut van de Spanjaard.

Colombia speelt nog op 13 juni een oefeninterland tegen Kameroen.