Colombia speelt gelijk tegen Zuid-Korea in vriendschappelijke wedstrijd

Vandaag begon de Colombiaanse nationale ploeg haar weg naar het WK 2026 met haar eerste vriendschappelijke wedstrijd van het jaar. De nationale voetbalploeg speelde gelijk tegen Zuid-Korea (2-2) in een wedstrijd waarin de Aziatische ploeg bij vlagen superieur was.

De eerste helft was niet de beste voor Colombia, want ze begonnen de wedstrijd met een achterstand door een treffer van Tottenham Hotspur-middenvelder Heung-Min Son, die de Zuid-Koreaanse ploeg leidde door een trage Colombiaanse verdediging.

In de tweede helft groeide Colombia echter in het spel en al in de eerste minuut kwam de eerste goal van de voeten van James Rodriguez, die een pass kreeg van Valoyes. Het eerste Colombiaanse doelpunt overrompelde het Zuid-Koreaanse team, waardoor het tweede doelpunt in minder dan 4 minuten viel. Het waren Daniel Muñoz en Jorge Carrascal die het spel creëerden dat het gelijkspel voor de driekleur bezegelde.

Na de goal van Jorge Carrascal werd het spel voornamelijk op het middenveld gespeeld. Beide coaches probeerden met de wijzigingen frisheid aan hun teams te geven, maar er werden aan beide kanten weinig meer doelkansen gecreëerd. Al redde Daniel Muñoz een actie bijna in het gebied toen een tegenstander zich opmaakte om bijna het lege doel af te werken.

Néstor Lorenzo bereikte vijf wedstrijden aan het roer van het Colombiaanse nationale team en heeft nog steeds niet verloren als coach van het nationale team, na winst tegen Guatemala, Mexico en Paraguay en gelijkspel tegen de Verenigde Staten en nu met Zuid-Korea. De volgende wedstrijd is op dinsdag 28 maart tegen Japan in het Yodoko Stadion in Osaka.