Colombia speelt vriendschappelijke wedstrijd tegen Bahrein en Koeweit

De Colombiaanse voetbalbond heeft vandaag bevestigd dat het Colombiaanse elftal op 26 en 30 maart een vriendschappelijke wedstrijd zal spelen tegen Bahrein en Koeweit als voorbereiding op de Copa America in Chili in juni en juli. Op 26 maart speelt Colombia in het gastland Bahrein en op 30 maart in Dubai tegen Koeweit.

Bahrein, het eerste team waar het Colombiaanse elftal onder leiding van José Pekerman tegen speelt beslaat positie 103 op de wereldranglijst van de FIFA en bezit nog geen enkele trofee uit de voetbalwereld.
Koeweit staat op de 128ste plaats van de wereldranglijst en heeft deelgenomen aan het WK in Spanje in 1982 en was in 1976 de runner-up in de Azië Cup.

Op social media heerst er grote verontwaardiging waarom de Colombiaanse voetbalbond heeft gekozen voor Bahrein en Koeweit als voorbereiding op de Copa America. Er is veel kritiek op de voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond, Luis Bedoya, waarom Colombia, momenteel derde op de FIFA wereldranglijst, tegen de nummers 103 en 128 moet spelen.