Colombia staat op de derde plaats van mooiste landen ter wereld

Volgens de meest recente rangschikking van het tijdschrift Forbes is Colombia het derde land van de wereld met de grootste natuurlijke schoonheid. Deze studie van de 50 mooiste landen was gebaseerd op een analyse van het aantal natuurwonderen in elke plaats.

Volgens de studie van money.co.uk scoorde het land 7,16 op 10 op de schaal van natuurlijke schoonheid, na Indonesië en Nieuw-Zeeland.

“Daarna komt Colombia, dat 7,16 op 10 scoort op de schaal van natuurlijke schoonheid. Net als Indonesië en Nieuw-Zeeland heeft Colombia een lange kustlijn. Het heeft ook gevarieerde landschappen, van de Amazone tot de Andes,” aldus het rapport.

Volgens de Forbes-publicatie heeft deze studie tot doel de 50 mooiste landen ter wereld te rangschikken aan de hand van een analyse van het aantal natuurwonderen dat elke plaats telt.

Op de eerste plaats staat Indonesië met een score van 7,77 op 10 en het op een na mooiste land van de planeet is volgens Forbes “Nieuw-Zeeland (7,27 op 10) dat glooiende heuvels, scherpe bergtoppen (waaronder de Nieuw-Zeelandse Alpen) en een reeks actieve vulkanen herbergt.

Bron :
Foto:Guatapé / Pixabay