Colombia staat stil bij slachtoffers van het conflict

Vandaag is het in Colombia de nationale dag van de slachtoffers van het conflict. Op deze dag wordt er stil gestaan bij alle slachtoffers van het gewapend conflict tussen de rebellenbewegingen en de regering van Colombia. Colombia gaat al decennia gebukt onder geweld. In ruim vijftig jaar zijn er naar schatting 220.000 mensen door om het leven gekomen.

Om de slachtoffers te herdenken wordt er een vredesmars gehouden in de hoofdstad. President Santos en andere overheidsfunctionarissen zullen aan deze vredesmars deelnemen. In de middag wordt er in Parque Simón Bolívar een concert gehouden waarbij nationale en internationale artiesten zullen optreden zoals; Ruben Blades, Totó la Momposina, Martha Gómez, Dr. Krapula, León Gieco en Carlos Varela.

Niet alleen vandaag maar ook het gehele weekend staat in het teken van dit thema. Vrijdag is er het concert “Todo para la Paz” en zaterdag en zondag wordt het “Festival Vive el Planeta” gehouden.

Vrijdag is er een voetbalwedstrijd georganiseerd waarbij verschillende voetbalsterren zullen voetballen voor de vrede. De legendarische Argentijnse ex-voetballer Diego Maradona gaat ook deelnemen aan deze voetbalwedstrijd. De wedstrijd voor de vrede, “partido por la paz”, wordt gespeeld in het Techo stadion in Bogotá.