Colombia uitgeschakeld op Copa América, Ospina spectaculair

Colombia heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Copa América. In de kwartfinales won Argentinië door middel van penalty’s van Colombia. De Colombiaanse keeper David Ospina speelde een indrukwekkende wedstrijd. Met zijn spectaculaire reddingen hield hij Colombia in het spel.

Na een gelijkspel van 0-0 in de kwartfinale van de Copa América wist Carlos Tevez met het winnende penalty Argentinië naar de halve finale te schieten. Zonder verlenging mochten Colombia en Argentinië meteen strafschoppen nemen in de knock out.

De Argentijnen domineerden de wedstrijd vooral in de eerste helft, maar grepen de kansen niet. De Colombiaanse keeper David Ospina hield Colombia in de wedstrijd met twee indrukwekkende reddingen. In de 26ste minuut stopte hij met zijn voeten een bal die terugkaatste naar Lionel Messi. Toen Messi de bal meteen weer naar het doel kopte wist Ospina hem weer tegen te houden. Het dichtst bij een overwinning kwamen de beide ploegen in de tweede helft. Colombia kreeg één goede kopkans uit een corner, terwijl Argentinië de lat raakte.