Colombia verklaart Bahia Portete tot nationaal natuurpark

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft afgelopen weekend het gebied Bahia Portete in het noorden van het departement La Guajira benoemd tot nationaal natuurpark.

Het nieuwe natuurpark aan de kust is 125 vierkante kilometer (48 vierkante mijl) in grootte, met mangroves, marine grassen en koraalformaties en diverse kustfauna. ‘Colombia heeft nu 59 natuurparken dat is 12 procent van het nationale grondgebied, zei de president bij de ondertekening van het decreet.

Santos zei dat, Bahia Portete ook bijdraagt aan de aanpassing aan de klimaatverandering; de oceanen absorberen ongeveer 50 procent van de koolstof die wordt uitgestoten in de atmosfeer en door het beschermen van onze oceanen gaan we de strijd aan tegen klimaatverandering. ”

Het staatshoofd voegde eraan toe dat het besluit de visserij stimuleert en het vergroten van vispopulaties bevorderen en dat er twee zonne-energie water ontziltingsinstallaties gebouwd zullen worden.

Hij zei dat de biodiversiteit van Colombia, als olie is voor de Arabieren en dus onze prioriteit is het te behouden.”

Minister van Milieu Gabriel Vallejo zei dat deze verklaring een geweldige prestatie is van de overheid en in het voordeel is van het nationale milieubeleid voor de bescherming van de zee en de kust ecosystemen.”

Het nieuwe park is gelegen aan de noordelijke kust van het departement La Guajira tussen El Cabo de la Vela en Punta Gallinas.

Het park heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna, die nu zal worden beschermd binnen de aangegeven grenzen.

Van de 59 Colombiaanse nationale natuurparken zijn er 11 in kustgebieden en mariene gebieden.