Colombia verslaat Brazilië tijdens Copa América

Colombia heeft in de nacht van woensdag op donderdag met 1-0 gewonnen van Brazilië tijdens de Copa América.

Jeison Murillo maakte in de 36e minuut de enige treffer in de wedstrijd in poule C. De verdediger passeerde van dichtbij doelman Jefferson van de Brazilianen.

Brazilië creëerde gedurende de hele wedstrijd in Santiago nauwelijks mogelijkheden. Voordat Murillo de score opende was Carlos Sanchez namens Colombia al vlak bij de 1-0. In de tweede helft bleef Colombia relatief eenvoudig op de been.

Na het laatste fluitsignaal incasseerde Neymar een rode kaart omdat hij de bal uit frustratie richting Pablo Armero trapte. Daarna ontstond er een opstootje waarin Neymar bijna een kopstoot uitdeelde aan Murillo. Ook de Colombiaanse spits Carlos Bacca kreeg na afloop een rode kaart voor zijn aandeel in de schermutselingen.

Colombia maakt met de overwinning een einde aan de Braziliaanse zegereeks. De ploeg had de afgelopen elf wedstrijden gewonnen. Door de uitkomst van de wedstrijd gaan Brazilië, Venezuela en Colombia nu samen aan kop in groep C van het toernooi. Brazilië en Colombia hebben drie punten uit twee duels. Venezuela (drie punten) en Peru (nul) spelen donderdag tegen elkaar hun tweede groepsduel.