Colombia verslaat El Salvador

Het Colombiaans elftal heeft zaterdag in een vriendschappelijk duel in de Red Bull Arena in New York het elftal van El Salvador verslagen met 3-0.

Aanvoerder Radamel Falcao, die het WK vanwege een knieblessure miste, maakte sinds zijn rentree zijn eerste doelpunt in de achtste minuut. Vanuit een mooie voorzet vanaf de zijkant van PSV-er Santiago Arias kopte Falcao de bal het doel in.

Colombia had gedurende de hele wedstrijd de overhand en nam volledige controle in de 49e en 51e minuut door twee treffers van Carlos Bacca. Falcao schoot vanuit de draai de bal richting het doel maar werd vlak voor het doel gekaatst door een verdediger van El Salvador. Carlos Bacca ging in de rebound en kon de bal zonder weerstand makkelijk in het doel schoppen. Het tweede doelpunt van Bacca leek in eerste instantie een doelpunt van Falcao te zijn maar Bacca tikte de bal net voor de doellijn erin.

Beide teams spelen aanstaande dinsdag nog een vriendschappelijke wedstrijd in Amerika. El Salvador ontmoet Ecuador en Colombia zal dan in de Red Bull Arena  tegen Canada spelen.