Colombia verslaat Jamaica en gaat door naar kwartfinales WK

Colombia heeft zich voor de eerste keer, en als tweede Zuid-Amerikaanse land, kunnen plaatsen voor de kwartfinales op een WK voetbal. De Colombiaanse dames wonnen met 1–0 van Jamaica. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na rust. Aanvoerder Catalina Usme tikte rustig binnen na een knappe aanname.

Na een pittige eerste helft bleven beide ploegen doelpuntloos. Colombia kwam gevaarlijker uit de hoek dan hun tegenstander, maar de Jamaicaanse verdediging hield goed stand.

Een moment van zwakte aan het begin van de tweede helft mondde uit in het enige doelpunt van de wedstrijd. Een lange pass van Ana Guzman vond ploeggenote Catalina Usme in de zestien. De Jamaicaanse verdediging liet Usme helemaal vrij, waarop de Colombiaanse aanvoerder in de linkerhoek binnenschoot. De Jamaicaanse doelvrouw Rebecca Spencer was kansloos.

Plots golfde het spel op en neer in Melbourne en Colombia kreeg de betere kansen. Vooral Linda Caicedo was meerdere keren dicht bij de 2-0. Maar Jamaica liet zich niet onbetuigd en raakte een keer de paal via een kopbal van Jody Brown. Ook Drew Spence rook nog aan de 1-1, maar zij kopte rakelings naast.

In de kwartfinales zaterdagmiddag om 12.30 uur neemt Colombia het op tegen Europees kampioen Engeland.