Colombia verslaat Roemenië met 3-2

De uitstekende prestaties van Jhon Córdoba, Jhon Arias, Yáser Asprilla en Santiago Arias waren van cruciaal belang voor de overwinning van de vriendschappelijke wedstrijd in het Cívitas Metropolitano Stadion in Spanje.

De Colombiaanse nationale ploeg blijft uitkijken naar de Copa America in de Verenigde Staten halverwege het jaar en de rest van de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026, met een duidelijk beeld van het spel dat hen in staat stelt om resultaten te behalen zoals de 3-2 overwinning op Roemenië.

De thuisploeg, die vrijdag voor het eerst won van Spanje, maakte een einde aan de 12 wedstrijden ongeslagen reeks van de Roemenen.

Lorenzo’s driekleur bleef 18 wedstrijden zonder nederlaag, inclusief overwinningen op topploegen als Brazilië, Duitsland en Spanje.

Roemenië was van zijn kant ver verwijderd van het niveau waarmee het voor het eerst in acht jaar naar het Europees Kampioenschap ging en redde een doelpunt dankzij twee goals in de slotfase van de wedstrijd.

De Russische Krasnodar-spits Jhon Córdoba opende de score in de vijfde minuut in het Metropolitano-stadion in Madrid met een krachtige kopbal uit een voorzet van Johan Mojica.

Een half uur later liep Córdoba zelf het strafschopgebied in, waardoor de Roemeense verdediging werd afgeleid. Hij liet de bal door en zette Jhon Arias op voor het tweede Colombiaanse doelpunt.

Na de pauze hervatte Colombia zijn aanval op Horațiu Moldovan, die een krachtig schot van Liverpool vleugelspeler Luis Diaz tegenhield, maar er niet in slaagde om een laag schot met links van de 20-jarige Yasser Asprilla van Watford te stoppen, die de derde goal van de Cafeteros scoorde in de 79e minuut.

Ianis Hagi, zoon van legende George Hagi, maakte in de 84e minuut de eerste treffer voor de Roemenen na een fout in de aftrap voor Colombia. De Roemeense aanvaller Florin Tanase scoort op de valreep in de blessuretijd nadat de bal wordt afgeketst door een tegenstander en erin gaat, waardoor de eindstand op 3-2 kwam te staan.

Lorenzo, die vrijwel al zijn eerste keus spelers opstelde, gaf Diaz en James Rodriguez, de uitblinkers van de wedstrijd, rust in de tweede helft.

Colombia bereidt zich voor op de Copa America in de Verenigde Staten, waar ze een groep delen met Brazilië, Paraguay en Costa Rica.

Lorenzo’s ploeg staat derde in de WK-kwalificatie voor 2026, achter Argentinië en Uruguay.