Colombia volgens onderzoek Gallup tweede gelukkigste land ter wereld

In het kader van de dag van het geluk op 20 maart jongstleden heeft Gallup een onderzoek gedaan naar het gelukkigste land in de wereld.

Gallup heeft gekeken naar de hoogste en de laagste percentages van de dagelijkse positieve emoties van mensen in de wereld. Volgens de Gallup Positive Experience Index zijn de mensen in Latijns-Amerika het meest gelukkigst. Het is voor het eerst in het tienjarig bestaan van het Gallup onderzoek dat de gehele top tien is gevuld met landen uit Latijns-Amerika.

Paraguay is volgens deze index het gelukkigste land van de wereld dat gevolgd wordt door Colombia en Ecuador. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn ze het minst gelukkig. Turkije, Tunesië en Sudan zijn de hekkensluiters van de lijst.

Gallup heeft onderzoek gedaan in 2014 in 143 landen waarbij volwassenen werden gevraagd vijf positieve ervaringen te benoemen op de dag voor de enquête. Wereldwijd zeiden meer dan 70% van de mensen dat ze veel plezier ervaren, glimlachen of veel lachen, zich uitgerust voelen en met respect worden behandeld. 50% van de ondervraagden zeiden dat ze iets interessants hebben geleerd of hebben gedaan op de dag voor het interview. Gallup indexeerde van elk land alle “ja” reacties van de vijf vragen in de Positive Experience Index.  De index score voor de wereld in 2014 is 71. De nummer 1, Paraguay, had een score van 89 gevolgd door Colombia met een score van 84. De laagste score met 47 punten was voor Sudan.

Ook uit een in januari gepubliceerd onderzoek van WIN/Gallup International blijkt dat de Colombianen bij de gelukkigste en meest optimistische personen ter wereld behoren. Bovenaan de lijst stond Fiji gevolgd door Colombia. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 64.000 respondenten uit 65 landen tussen september en december 2014.