Colombia wint in WK kwalificatiereeks van Peru

Colombia is de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in Rusland in 2018 begonnen met een overwinning. Het Colombiaans elftal klopte in Estadio Metropolitano Roberto Meléndez van Barranquilla Peru met 2-0.

Het eerste doelpunt viel in de 36ste minuut door een kopbal van Teófilo Gutiérrez. Vanuit een hoekschop van Cuadrado kwam de bal via Zapatas hoofd terecht bij Gutiérrez, die de bal vervolgens in het doel kopte.

Peru kwam dichtbij een gelijkmaker door een schot van Yordi Reyna. De Peruaan schoot de bal tegen de rechter doelpaal de vervolgens links langs het doel weg ketste.

Het tweede doelpunt werd diep in de blessuretijd gemaakt door Edwin Cardona. Van achteren vanuit het veld spurtte de snelle Cuadrado naar voren en maakte een schitterende pass schuin over het veld voor de voeten van Cardona, die met uiterste precisie de bal helemaal rechts in het doel schopte.

Bij Colombia ontbrak James Rodriguez vanwege een blessure. Radamel Falcao viel in de 75ste minuut in voor doelpuntenmaker Gutiérrez.

De volgende match is op 13 oktober, dan speelt Colombia tegen Uruguay in het stadion Centenario in Montevideo om 6 uur lokale tijd.