Colombia wint ook derde groepsduel op Copa América

Het Colombiaanse elftal heeft ook de derde poulewedstrijd op de Copa América gewonnen. De groepswinnaar pakte zondagavond de overwinning op Paraguay dankzij een doelpunt Gustavo Cuéllar.

In het stadion Itaipava Arena Fonte Nova in Salvador begon de bondscoach van Colombia, Carlos Queiroz, met een flink gewijzigd team op het veld. Oud-PSV’er Santiago Arias, Jhon Lucumí, Gustavo Cuéllar, Jefferson Lerma, Edwin Cordona en Cristian Borja stonden in de basis, terwijl sterspeler James Rodríguez op de bank begon. In de voorhoede koos Queiroz voor Cuadrado, Falcao en Díaz. Keeper Montero viel in voor David Ospina, omdat de vast keeper van het Colombiaans elftal onverhoopt terug moest keren naar Colombia voor zijn zieke vader.

Na een half uur spelen scoorde Colombia zijn winnende doelpunt toen Cuéllar de bal aan de rechterkant kreeg, langs een verdediger liep en tussen de benen van doelman Gatito Fernandez schoot. Een tweede doelpunt viel in de 68ste minuut van Luis Díaz via een prachtige assist van James Rodriguez. Echter, na lang wachten op een beoordeling van de VAR, werd de goal uiteindelijk afgekeurd vanwege hands. Het bleef bij het enige doelpunt van Gustavo Cuéllar, waardoor Colombia met een 1-0 overwinning vol vertrouwen de kwartfinales ingaat.

Het Colombiaanse elftal, dat al groepswinnaar was door een overwinning op Argentinië en Qatar, zal moeten wachten tot Groep C maandag klaar is om te weten wie het in de kwartfinale zal spelen.

Bekijk hier de samenvatting op Foxsports

Bron :
Foto:publimetro