Colombia wint van Japan in oefeninterland

Het Colombiaanse elftal heeft vrijdag in een vriendschappelijk duel Japan verslagen met 0-1. Het enige doelpunt kwam van Radamel Falcao.

De Colombiaanse ploeg, geheel in nieuw shirt, speelde vrijdag in het Nissan Stadion in het Japanse Yokohama. De laatste ontmoeting tussen beide landen was het WK in Rusland waarbij het Colombiaanse elftal met een dramatische start begon. Een rode kaart in de eerste minuten en een 2-1 verlies.

Van een dramatische start was dit keer geen sprake. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hielden de score lang op nul. Colombia, onder leiding van de nieuwe bondscoach Carlos Queiroz, leek de voorsprong te pakken door een doelpunt van Falcao. Echter, werd de kopbal van de spits van Monaco afgekeurd, omdat hij zijn linkerarm er bij gebruikte.

Een andere handsbal, dit keer van een Japanner, resulteerde in een penalty. In de 64ste minuut schoot aanvoerder Radamel Falcao met een schijnbeweging de bal in het doel. Daarna liepen de kansen gelijk op met een bal op de lat van Japanner Shoya Nakajima en een gevaarlijk schot van Colombiaan Luis Díaz. Ondanks de 5 extra speelminuten bleef de stand op 0-1 staan.

Aanstaande dinsdag neemt het Colombiaanse elftal het op tegen Zuid-Korea. Het vriendschappelijk duel wordt gehouden in het Seoul World Cup Stadion in Seoul om 12 uur Nederlandse tijd.