Colombia zonder Jackson tegen Argentinië

In aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag zit Colombia in hetzelfde schuitje als Argentinië. Bondscoach José Pékerman kan dan geen beroep doen op Jackson Martínez, terwijl Radamel Falcao en Téofilo Gutiérrez al ontbreken door blessures.

Pékerman had door de afwezigheid van dat tweetal Martínez voor het eerst sinds de Copa América-kwartfinale tegen Argentinië (5-4 verlies na penalty’s) weer een basisplaats gegeven in de uitwedstrijd van vrijdag tegen Chili (1-1). De 29-jarige spits van Atlético Madrid liep in Santiago echter een spierblessure op.

Pékerman heeft met Carlos Bacca, Luis Muriel en Felipe Pardo daardoor nog slechts drie opties over voor de twee posities in de aanval. Bij Argentinië is de spoeling nog dunner. Bondscoach Gerardo Martino kreeg al afmeldingen van Sergio Agüero, Lionel Messi, Javier Pastore en Carlos Tévez, terwijl Gonzalo Higuaín door een voetblessure een twijfelgeval is.

Dinsdag in Barranquilla heeft vooral Argentinië een overwinning hard nodig. De verliezend WK-finalist verzamelde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het mondiale toernooi van 2018 pas twee punten. Colombia pakte in de eerste drie duels vier punten. Beide teams staan momenteel daardoor niet op de bovenste vier plaatsen, die een rechtstreeks ticket opleveren.(bron:vi.nl)