Colombia zonder James tegen Peru

Aanstaande donderdag speelt Colombia in Barranquilla tegen Peru en op 13 oktober nemen Los Cafeteros het op tegen Uruguay in Montevideo.

Bondscoach Pekerman moet het zonder stellen met de creativiteit van Real Madrid sterspeler James Rodríguez. James staat al vier weken aan de kant vanwege een bovenbeenblessure en mistte afgelopen zondag de clash met stadgenoot Atlético Madrid.

Chelsea-speler Falcao is ook opgenomen in de selectie voor het Colombiaans voetbalelftal. Voor Pekerman leidt de vraag hoe lang hij Falcao kan inzetten, aangezien hij ook bij Chelsea niet genoeg aan speeltijd toekomt en zijn doelgerichtheid sinds zijn ernstige knieblessure nog steeds niet optimaal is.

Daarentegen heeft Jose Pekermna de beschikking over Jackson Martínez die volledig in topvorm is. Afgelopen zondag tijdens de derby Real Madrid tegen Atlético de Madrid was zijn inzet voor Atlético van belangrijke waarde.

De bondscoach zegt een nieuwe tijdperk in te willen gaan en heeft 10 nieuwe talenten aangeworven die in de Colombiaanse competitie voetballen. De komende twee wedstrijden tellen mee voor de kwalificatie van het Wereldkampioenschap in Rusland in 2018 en kunnen niet meer gebruikt worden om te experimenteren met de nieuwe talenten. Pekerman moet het op het middenveld zonder de creativiteit doen van James maar de kwaliteiten van de nieuwe spelers optimaal inzetten en gebruiken.