Colombiaans oorlogsschip ondersteunt EU tegen piraterij

Het Colombiaanse oorlogsschip, ARC 7 de Agosto, vaart op dit moment in de Golf van Aden om deel te nemen aan een contra-piraterij operatie in nauwe samenwerking met operatie Atalanta. Onder bevel van kapitein Darwin Alberto Alonso Torres werkt de bemanning van de ARC 7 de Agosto samen aan boord met een Spaanse marine team, die ze helpen met het coördineren van de dagelijkse operaties met de EU Naval Force vlaggenschip, ESPS Galicië.

Het Colombiaanse oorlogsschip zal samenwerken met de EU Zeemacht in het begeleiden en beschermen van World Food Programme (WFP) schepen en kwetsbare scheepvaart langs de Somalische kust en ook om alle daden van piraterij te ontmoedigen en verstoren in de Golf van Aden. In de afgelopen drie jaar is de veiligheid voor schepen en hun bemanningen voor de kust van Somalië aanzienlijk verbeterd.

ARC 7 de Agosto maakt deel uit van Operatie Atlanta. Dit is een missie van de Europese Unie, opgestart in 2008, om bij te dragen tot het ontmoedigen, het voorkomen en bestrijden van piraterij en gewapende overvallen voor de Somalische kust.