Colombiaans vlaggenschip ARC Gloria bezoekt Scheveningen

Aanstaande donderdag 27 juni 2024 rond 9.30 uur bezoekt het Colombiaanse vlaggenschip ARC Gloria de 1e haven van Scheveningen. Van vrijdag tot en met zondag is het schip open voor rondleidingen. Zondag 30 juni 2024 vertrekt de ARC Gloria weer.

De ARC Gloria is een trainingsschip en officieel vlaggenschip van de Colombiaanse marine. Deze driemaster komt uit 1968 en is 56 meter lang. De ARC Gloria maakt een wereldreis vanwege het 200-jarig bestaan van de Colombiaanse marine.
Indrukwekkende aankomst

Het vlaggenschip staat bekend om de grote Colombiaanse vlag en de indrukwekkende aankomstceremonie. Hierbij staat de bemanning bij aankomst in een haven op de ra’s. Dit is het dwarshout dat aan de mast vastzit. Zij zingen dan het lied ‘Oh gloria inmarcesible’ dat keer op keer emoties oproept bij het publiek. ARC Gloria zeilt als trainingsschip de wereld rond. Dit met 60 bemanningsleden en 70 studenten aan boord.

In augustus 2019 was de ARC Gloria voor het laatst te zien in de Scheveningse haven. Nu, vijf jaar later, is de bark weer een aantal dagen te bewonderen in Scheveningen. De ARC Gloria legt donderdag aan in de Eerste Haven ter hoogte van de Visserhavenweg. Van vrijdag tot en met zondag is het schip open voor bezoek met rondleidingen.

Bij het vertrek zondag 30 juni 2024 rond 16.00 uur zwaaien vrouwen in klederdracht het schip en de bemanning uit met muziek.

Bron :
Foto:JairoBernal.com