Colombiaanse economie groeit 4,2% in derde trimester

De Colombiaanse economie groeide met 4,2 procent in het derde kwartaal, een winst van 5 procent in de eerste negen maanden van 2014, verklaarde het Colombiaanse agentschap van de statistieken (DANE) afgelopen maandag.

De bouw steeg met 12,7 procent in de periode juli-september, terwijl de detailhandel en de horeca beide groeiden naar 4,8 procent.

“De goede prestaties in de bouw over het derde kwartaal kan worden toegeschreven aan de groei van 14,1 procent in de nieuwbouw en 11,1 procent in de civiele bouw,” zei DANE-directeur Mauricio Perfetti del Corral.

Mijnbouw en andere extractie activiteiten daalde met 1 procent en de productie gleed af naar 0,3 procent.

Colombia’s economie groeide 4,3 procent in het tweede kwartaal na een expansie van 6,5 procent tussen januari en maart.

De 5 procent verbetering ten opzichte van januari-september is de beste prestaties voor de eerste negen maanden van het jaar sinds 2011, toen de Colombiaanse economie 6,7 procent groeide.

De regering had de prognose van de economie op 5 procent over het gehele jaar, aangespoord door een sterke opleving in de bouw, maar door de wereldwijde daling van de olieprijzen is dit bijgesteld naar 4,7 procent. Colombia is een belangrijke exporteur van ruwe olie.