Colombiaanse en Venezolaanse wetgevers ontmoeten elkaar om de banden te normaliseren

Wetgevende delegaties van de Nationale Assemblee van Venezuela en het Colombiaanse Congres zijn vrijdag bijeengekomen om werkcommissies op te zetten voor het normaliseren van de bilaterale betrekkingen, aldus de Venezolaanse wetgever Jorge Rodriguez.

Vanaf de internationale brug Simon Bolivar, die de twee landen over hun gemeenschappelijke grens met elkaar verbindt, noemde de voorzitter van de vergadering het “een historische bijeenkomst na zoveel jaren van moeilijkheden”.

De commissies zullen “de gemeenschappelijke agenda voor de grens” behandelen en het nieuwe beleid voor bilaterale betrekkingen, waarover de leiders van beide landen het eens zijn geworden, bevorderen, zei hij.

De commissies zullen zich onder meer bezighouden met handel, vervoer en veiligheid, en de noodzaak om de grensovergangen zo snel mogelijk volledig te heropenen, aldus Rodriguez.

De Colombiaanse senator Gloria Florez, voorzitter van de Tweede Commissie van de Colombiaanse Senaat, zei dat beide partijen “een diepgaande verbintenis hebben om de diplomatieke betrekkingen volledig te herstellen”, na jaren van verbroken banden.

Volgens de lokale media namen 36 Colombiaanse en 32 Venezolaanse wetgevers deel aan de bijeenkomst.

Bron :
Foto:elespectador.com