Colombiaanse jongen speelt gitaar met 3D geprinte hand

Een opmerkelijk verhaal over een jongen uit Colombia. De jongen raakte bij zijn geboorte zijn hand kwijt, maar kan nu toch gitaar spelen door een bijzondere 3D geprinte prothese.

We zien de laatste tijd steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van 3D printen binnen de gezondheidszorg. Zo lazen we het verhaal van een man die een replica van zijn nier printte om artsen te ondersteunen tijdens zijn operatie.

Dit keer gaat het om een jongen uit Colombia die zijn hand kwijtraakte tijdens zijn geboorte. Diego Corredor heeft al zijn hele leven gitaar willen spelen, maar met zijn huidige prothese lukt dit niet.

3DGluck besloot Corredor te helpen om zijn droom in vervulling te laten gaan. Samen ontwikkelden zij een bijzondere prothese waarmee de jongen gitaar kan spelen. Via 3D print technieken lukte het 3DGluck om een prothese te ontwikkelen met een soort ‘knijpers’ waarmee Corredor de snaren kan vastpakken.

Mede-oprichter van 3DGluck Andrea Monroy is blij met de nieuwe prothese: “We wilden iets maken waarmee we de kwaliteit van Diego’s leven konden verbeteren. Omdat de prothese niet per se op een hand hoefde te lijken konden we experimenteren met andere vormen”.

Om de jongen nog eens extra te verrassen besloot het bedrijf om het logo van de rockband ‘Linkin Park’ op de prothese te printen.

3DGluck probeert op deze manier ‘gehandicapte’ jongeren te helpen om hun dromen te verwezenlijken. Er zijn enkele andere organisaties die protheses maken via 3D printing technologie. Echter richten zij zich voornamelijk op het zo goedkoop mogelijk maken van de protheses.