Colombiaanse kinderen één van de gelukkigste ter wereld

Uit een recente studie uitgevoerd op 53.000 kinderen tussen de 10 en 12 jaar blijkt dat kinderen in Turkije, Roemenië en Colombia het gelukkigst zijn.

Daar tegenover staat dat kinderen uit Zuid-Korea en Zuid-Afrika het minst gelukkig zijn volgens een studie van de Goethe-Universiteit in Frankfurt. De ontevredenheid van de Zuid-Koreaanse kinderen zou kunnen worden gerechtvaardigd door de intense druk van de school.

De studie, uitgevoerd door onderzoekers van universiteiten in Duitsland, Israël, het Verenigd Koninkrijk en Spanje in 2013 en 2014, probeerde uit te vinden in welke landen de gelukkigste kinderen zijn. De resultaten laten zien dat Turkse, Roemeense en Colombiaanse kinderen het meest tevreden zijn.

articles-26702_recurso_jpg

De meeste van de 50.000 kinderen in de 15 landen beoordeelden hun tevredenheid met het leven als geheel (op een schaal van nul tot tien) positief, maar het percentage kinderen met een zeer hoge welzijn (10 van de 10) varieerde volgens de studie van ongeveer 78% in Turkije en 77% in Colombia en Roemenië  tot ongeveer 40% in Zuid-Korea.

Het onderzoek richtte zich op diverse aspecten van het leven van kinderen, zoals familie, de tijd die ze thuis spenderen, vriendschap, school en geld.

Kinderen in Noord-Europa zijn het meest ontevreden met hun uiterlijk en hebben het laagste niveau van zelfvertrouwen. Gaat het om school dan zijn de Afrikaanse kinderen het meest tevreden met hun leven op school.

Als het gaat om de rechten van kinderen, weten 77% van de kinderen die in Noorwegen wonen hun rechten te kennen, veel meer dan in het Verenigd Koninkrijk, 36%. In het geval van hun vrije tijd, besteden kinderen in Polen en Estland veel tijd aan hun huiswerk terwijl ze in Noorwegen en Israël veel aan sport doen.