Colombiaanse nationale voetbalploeg speelt twee vriendschappelijke wedstrijden voor aanvang WK-kwalificatiewedstrijden

Carlos Antonio Vélez, directeur van Planeta Fútbol op Antena 2, bevestigde de twee komende wedstrijden van de Colombiaanse nationale ploeg tijdens de FIFA-data van juni. Via zijn Twitter account verzekerde hij dat het team gecoacht door Néstor Lorenzo het zal opnemen tegen Irak en Duitsland.

Het Colombiaanse team zal op 17 juni in Spanje tegen Irak spelen, terwijl de wedstrijd tegen de viervoudig wereldkampioenen op 20 juni in Duitsland zal plaatsvinden.

Beide wedstrijden zijn de laatste voor de Colombiaanse nationale ploeg voor het begin van de kwalificatiewedstrijden in september, wanneer ze het op de eerste speeldag opnemen tegen Venezuela.

De ploeg onder leiding van Néstor Lorenzo speelde gelijk tegen Zuid-Korea en won van Japan tijdens de laatste vriendschappelijke wedstrijden, wat een bemoedigend beeld geeft van hun voetbalprestaties.

Het idee van de wedstrijden tegen Irak en Duitsland zal zijn om details te verfijnen met betrekking tot het voetbalidee dat Lorenzo wil uitzetten voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026.

Verwacht wordt dat de Colombiaanse ploeg dezelfde zal zijn als in de laatste wedstrijden, met uitzondering van James Rodriguez, een speler die deel uitmaakt van Lorenzo’s vertrouwenskring, maar wiens contract met Olympiacos enkele dagen geleden afliep en die ongeveer zes maanden geen officiële wedstrijd zal spelen.

In de laatste FIFA ranking staat het nationale team van Colombia, ondanks het feit dat het zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK van Qatar 2022, op de 17e plaats; deze positie wordt ondersteund door het onverslagen record sinds het begin van het Lorenzo tijdperk, met een balans van vier overwinningen en twee gelijke spelen.

Bron :
Foto:caracol.com.co