Colombiaanse politie houdt echtgenoot van vermoorde zeilster vast

Durdana Putker, de 54-jarige Heinose stottertherapeute die zaterdag voor de kust van Colombia is vermoord, is door verstikking om het leven gekomen.

Dat melden verschillende media in dat land op basis van een rapport van het forensisch laboratorium. In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat de vrouw door een harde klap op haar achterhoofd was gestorven.

Durdana’s echtgenoot zat dinsdagmiddag nog op het politiebureau in de Colombiaanse stad Cartagena. De lokale politie onderzoekt onder meer de eerste verklaringen van de voormalig dierenarts, omdat er twijfels over bestaan. De recherche vindt het bijvoorbeeld opmerkelijk dat hij met een mobiele telefoon belde en niet met de meer betrouwbare marineradio aan boord van zeilschip Lazy Duck. Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zou de Nederlander tijdens het verhoor hebben gezegd dat die radio kapot was. Maar volgens de krant blijkt uit technisch onderzoek van de politie dat er niets aan het apparatuur mankeert.
Meeleven

Burgemeester Dadema – die in tegenstelling tot een eerder bericht het echtpaar niet persoonlijk kende – heeft de zoons via de gemeente laten weten dat in de voormalige woonplaats van het stel wordt meegeleefd met de nabestaanden. Indien gewenst zal hij contact met hen opnemen. De drie zoons zijn inmiddels in Colombia. Zij onthouden zich voorlopig van commentaar. Het Nederlands consulaat biedt desgevraagd ondersteuning aan de Nederlanders.

De Lazy Duck is inmiddels verscheept naar de kust van Cartagena waar het verder onderzocht wordt.

Hier onder een reportage van de Colombiaanse televisie over dit onderwerp: