Colombiaanse politie looft tipgeld uit

De politie in Colombia heeft maandag 9000 euro tipgeld uitgeloofd voor informatie over de daders en hun motieven op de moord op de Nederlandse Durdana de Bruijn.

De 54-jarige vrouw werd zaterdag dood aangetroffen op het zeiljacht Lazy Duck, vlak voor de noordwestkust van Colombia. Haar echtgenoot heeft de roofmoord overleefd, de politie twijfelt echter aan zijn verklaringen. De man van het slachtoffer heeft tegen de politie gezegd dat het stel is overvallen, maar de politie vindt dat een raar verhaal. Zo is er alleen een klein geldbedrag weg. Sieraden, een computer, videocamera’s en communicatieapparatuur zijn niet gestolen. Ook vraagt de Colombiaanse recherche zich af waarom de vrouw met een mobiele telefoon naar een alarmnummer belde en eerst een verkeerde locatie van het schip doorgaf.

De boot lag bij de Rosario-eilanden, niet ver van Cartagena, en werd volgens de echtgenoot overvallen door zes mensen, van wie er vijf gemaskerd waren. De aanval begon toen de man op het toilet was. Hij kreeg een klap en verloor het bewustzijn. Nadat hij was bijgekomen, vond hij zijn vrouw dood op het dek van de zeilboot. De vrouw is niet door kogels gedood en is waarschijnlijk met een stomp voorwerp doodgeslagen.

Volgens de Colombiaanse autoriteiten zijn in het toeristische gebied niet eerder dit soort overvallen gepleegd. De kustwacht, de politie en het hotelwezen zouden verdachte zaken snel signaleren.

Het echtpaar was bezig met een wereldreis op hun zeilboot.