Colombiaanse serie “The Hijacking of Flight 601” vanaf 10 april op Netflix

Op streamingdienst Netflix is er vanaf vrijdag 10 april een nieuwe Colombiaanse serie The Hijacking of Flight 601 (of: Secuestro al vuelo 601) te zien. Die zal het waargebeurde verhaal vertellen van de langste hijacking in de lucht in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis.

De Colombiaanse reeks The Hijacking of Flight 601 zal het verhaal vertellen van Flight 601, een vlucht die op 30 mei 1973 van Pereira naar Medellin vloog. Normaal gaat het om een vlucht van amper 45 minuten, maar dat pakte op die dag heel anders uit. De vlucht werd gehijackt en werd zo de langste vliegtuighijacking in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis.

De kapers eisten dat de Colombiaanse regering 50 politieke gevangenen vrijliet en hen 200.000 dollar betaalde. Als ze dat niet deden, zouden ze het vliegtuig opblazen. Ondertussen vloog het vliegtuig naar verschillende landen in Zuid-Amerika. Aan boord proberen de kapitein en twee dappere stewardessen de gijzelnemers te slim af te zijn en de situatie tot een goed einde te brengen.

De hoofdrollen in de zesdelige miniserie worden gespeeld door Mónica Lopera, Christian Tappan, Enrique Carriazo, Ángela Cano en Marcela Benjumea. De afleveringen werden geschreven en geregisseerd door Camilo Prince en Pablo González, bekend van de ook op feiten gebaseerde Netflix-serie The Great Heist, dat draaide om een bankroof in de jaren 90.

Bron :
Foto:Netflix