Colombiaanse voetbalcompetitie begin augustus hervat

De minister van Sport, Ernesto Lucena, heeft dinsdag in de presidentiële toespraak aangekondigd dat het COVID-19 gezondheidsprotocol voor de terugkeer van het Colombiaanse voetbal is goedgekeurd.

“Na analyse van de protocollen met het ministerie van Volksgezondheid zullen we de start van de sportactiviteiten initiëren, zowel individueel als in het kader van het Colombiaanse voetbal. Dat is het grote nieuws dat we hebben voor het land. Woensdag sturen we het gezondheidsprotocol naar de Colombiaanse voetbalbond, zodat we deze sport kunnen beginnen,” legde Lucena uit in haar toespraak.

In het programma “Prevención y Acción”, waarin president Ivan Duque elke dag praat over de maatregelen van zijn regering om de pandemie te bestrijden, zei de minister dat het professionele toernooi “achter gesloten deuren” zal worden gespeeld.

“Zoals we hebben gezegd, zullen er dit jaar geen toeschouwers zijn, maar het goede nieuws van vandaag is dat we het Colombiaanse voetbal weer oppakken”, voegde Lucena eraan toe.

De terugkeer van de Colombiaanse voetbalcompetities moet eerst voldoen aan vijf fasen om begin augustus te kunnen starten. De sportlocaties van de teams moeten onder andere worden onderworpen aan strenge reinigings- en desinfectieprocessen en bovendien moeten bij de ingangen van deze complexen tenten worden geïnstalleerd voor de toe te passen coronavirustests.

Aanvankelijk zouden de clubs hun training op maandag 8 juni hervatten, maar het ministerie van Sport stelde de datum uit omdat de voorgestelde protocollen niet voldeden aan de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vereiste normen voor bioveiligheid.

Bron :
Foto:caracol.com.co