Cultfilmfestival ‘Cinema Colombiano’ in Rotterdam

Op zondag 21 juni vindt Cinema Colombiano plaats, het eerste filmfestival in Nederland volledig gewijd aan de Colombiaanse (cult)film. Cultvideotheek NextPage vertoont in samenwerking met Worm een selectie aan films verdeeld over de volgende thema’s:

Holiday in Colombia – Sit back and relax; we beginnen de zondag rustig met Ciro Guerra’s ‘Los Viajes Del Viento’, een film gevuld met traditionele muziek evenals vergezichten op het diverse landschap in het noordoosten van Colombia.

Welcome to Caliwood – Over poverty-porn en de ‘Gótico Tropical’; aandacht voor een groep van filmmakers uit de stad Cali die in de jaren zeventig een belangrijke bijdrage leverden aan de Colombiaanse filmindustrie. We vertonen twee films: ‘Agarrando Pueblo / The Vampire of Poverty’ en ‘Pura Sangre’.

IMDB: Pura Sangre

Punk in Locombia – Anarchie in Bogotá en Medellín! Regisseur Ricardo Meléndez R. presenteert zijn documentaire ‘Bogotá Punk’ (Nederlandse premiére!) gevolgd door een live optreden van punkformatie ‘Los No Futuros’ en Victor Gaviria’s cultklassieker ‘Rodrigo D: No Futuro’, dat zich afspeelt in de gewelddadige straten van Medellín eind jaren 80…

Naast de 5 films en de (live) muziek wordt het programma aangevuld met verschillende lezingen. Daarnaast serveert de Wünderbar Colombiaanse hapjes en drankjes!

Tickets zijn in de voorverkoop (8 euro voor de hele dag – via de Worm-website) of aan de deur verkrijgbaar (5 euro per dagdeel, 10 euro voor de hele dag).

Voor meer informatie over het programma: www.cinecol.nl