Dakar-rally van start met 8 Colombianen

Zondag stonden 665 deelnemers in Buenos Aires klaar bij de finish voor het begin van de meest prestigieuze rally ter wereld: de Dakar. Onder hen acht Colombianen.

De Dakar, die om veiligheidsredenen al weer voor de zevende keer in Zuid-Amerika wordt afgewerkt, kent negenduizend slopende kilometers, verdeeld over dertien etappes die de karavaan voert naar Argentinië, Chili en Bolivia. Adembenemende landschappen, metershoge zandduinen en keien, rotsen en ontelbare andere gevaren krijgen de deelnemers voor hun kiezen.

Het is voor het eerst dat er Colombianen participeren in drie van de vier categorieën. In de categorie auto’s doen drie Colombianen mee die rijden voor het koffiemerk Café de Colombia. Juan Manuel Linares en Daniel Pereira rijden in een Nissan Navara en Mauricio Salazar (co-piloot) rijdt samen met de Fransman Philippe Kreisberger in een Toyota Pajero. In de categorie motoren rijden Juan Sebastián Toro, Juan Esteban Sarmiento, Mateo Moreno en Antonio Nariño. Christian Cajicá rijdt op een quad de Dakar rally. Op 17 januari weten we of Colombia in de prijzen valt.