Daniel Felipe Martinez wint dertiende etappe van de Tour de France

Daniel Felipe Martinez heeft de dertiende etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De 24-jarige Colombiaan klopte Lennard Kämna in de laatste meters van de slotklim.

Martinez van Education First Pro Cycling pakte de ritzege in de laatste kilometer na een man-tegen-man-gevecht. De Colombiaanse klimmer troefde de Duitser Lennard Kämna af in een slopende finale waarin beiden elkaar tot de laatste honderden meters geen millimeter ruimte gaven. In de 191 kilometer lange bergetappe door het Centraal Massief was Martinez de beste vroege vluchter op de slotklim van Le Puy Mary. Martinez, die vorige maand nog het Critérium du Dauphiné op zijn naam schreef, won zijn eerste Tour de France etappe.

Titelhouder Egan Bernal verloor 38 seconden op Roglic en Pogacar. De Colombiaan zakte naar de derde plaats in het algemeen klassement met totaal 59 seconden achterstand op geletruidrager Roglic. Achter Bernal staan nog drie Colombianen in de top tien van het klassement; op plaats 4 Rigoberto Urán (+1:10), op 5 Nairo Quintana (+1:12) en op 6 Miguel Ángel López (+1:31).