Daniela Toloza Rocha is Miss Colombia 2024

Daniela Toloza Rocha is zondagavond in Barranquilla gekroond tot de nieuwe Miss Colombia 2024. Daniela vertegenwoordigde tijdens de nationale missverkiezingen het departement Valle de Cauca.

De verkiezingen werden zondagavond gehouden in het Puerta de Oro Centro de Eventos del Caribe in Barranquilla. Daar werd Daniela gekroond door de vertrekkende Miss Colombia van 2023 Camila Avella. Camila haalde de top 5 bij Miss Universe 2023 en is de eerste getrouwde vrouw die Colombia vertegenwoordigt bij de verkiezing.

In een van de meest bekeken jaarlijkse evenementen in Colombia, heeft de jury María Alejandra Salazar (departement Huila) verkozen tot de onderkoningin. Kimberly Hooker Naranjo (departement Barranquilla) en Leidy Yuliana Gómez (departement Risaralda) werden respectievelijk de tweede en derde runner-up.

Daniela Toloza Rocha is modeontwerpster en heeft haar eigen kledinglijn La Rochelle. Ze is 30 jaar oud en heeft reclame en public relations gestudeerd. Ze is ook een voorstander van LGBTIQ+ rechten en mensenrechten in het algemeen. Ze hoopt de derde Colombiaanse vrouw te worden die de felbegeerde Miss Universe-titel wint. De verkiezing van dit jaar wordt in november in Mexico gehouden.

Bron :
Foto:@danitolozarocha