De 66e Feria de Cali begon op het ritme van de Salsódromo

De 66e Feria de Cali, een wereldwijd geprezen zesdaagse festival ter ere van de salsacultuur, ging eerste kerstdag van start in Cali. Het evenement, ingeluid door de levendige en zeer populaire Salsódromo parade, trok een publiek van meer dan 80.000 salsaliefhebbers van over de hele wereld. De viering liet de rijke culturele bagage van Cali zien, diende als platform voor opkomend talent en bevestigde opnieuw het salsa-erfgoed van de stad.

De Salsódromo, die het begin van de Feria de Cali markeerde, telde meer dan 2.600 artiesten en 1.400 dansers van 44 scholen, die een feestelijke zee van salsa creëerden. De parade bestond uit thematische dansvoorstellingen en artistieke presentaties op praalwagens, allemaal op het ritme van salsamuziek. Het evenement benadrukte de bekwaamheid van de stad in salsadansen en haar levendige ritme en cultuur, en betoverde zowel lokale als internationale toeschouwers.


De opening van het festival viel ook samen met de terugkeer van het traditionele festival van de Orkesten. Lokale en regionale talenten traden op op locaties in het noorden en zuiden van de stad. Daarnaast waren er tijdens het Reinado Popular de la Salsa 22 professionele kandidaten die deelnamen aan salsadansworkshops onder leiding van drievoudig wereldkampioen Kike Solano.


De Feria Rural y Comunera bracht de vreugde van het festival naar verschillende buurten, met gastronomische festivals, salsalessen en optredens van lokale talenten. Ondanks de dreigende regen genoten ongeveer 70.000 mensen van de festiviteiten vanaf kraampjes en uitkijkplaatsen. Dit evenement laat niet alleen de rijke culturele mix van Cali zien, maar dient ook als een platform voor opkomend talent en een viering van het salsa-erfgoed van de stad.

Bron :
Foto:elpais.com.co