De vierde ‘autoloze dag’ in Bogotá

De burgemeester van Bogotá, Gustavo Petro, heeft de hoofdstad uitgenodigd om donderdag een autoloze dag te houden op vrijwillige basis.

Petro zei dat de nieuwe autovrije dag geen gemeentelijk besluit is.” Op 10 december stellen wij voor dat de eigenaren of gebruikers van de auto een inspanning leveren om die dag geen auto te gebruiken. Laten we het eens testen op vrijwillige basis. Tot nu toe was het een gemeentelijk besluit, maar omwille van uw kinderen en de stad laten we het zonder een gemeentelijk besluit doen”, zei hij.

Het is de vierde ‘autoloze dag’ van dit jaar en wordt gehouden om aandacht te schenken aan de metro van Bogotá. Het langslepend project om de stad te voorzien van een metro is voor enige tijd in de vrieskast gelegd. De kosten blijven oplopen en de reden van opschorting is omdat fase 2 van het project nog niet is geformaliseerd. De burgemeester zal donderdag op verschillende plaatsen in de stad de inwoners aansporen om sympathie op te wekken voor het megaproject in de stad dat de inwoners moet motiveren om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer.