Deportivo Pereira voor het eerst landskampioen

Deportivo Pereira is de nieuwe kampioen van de hoogste competitie van het Colombiaanse voetbal, Liga Betplay. De ploeg uit Matecaña won haar eerste titel in 78 jaar geschiedenis en deed dat op strafschoppen na een 0-0 gelijkspel met Independiente Medellín in het Hernán Ramírez Villegas stadion en een doelpuntloos gelijkspel in het Atanasio Girardot stadion. De ploeg uit Risaralda won met 4-3 op strafschoppen. Doelman Harlen Castillo was opnieuw de ster van de show en redde twee strafschoppen.

Deportivo Pereira was effectiever bij strafschoppen. Hun doelman, Harlen Castillo ‘Chipi-Chipi, was de held van de dag en redde twee belangrijke strafschoppen tegen DIM-spelers Andrés Cadavid en Adrián Arregui. En de speler Léider Berrio uit Pereira scoort het vijfde doelpunt en het laatste om de eerste ster te winnen.

Met deze overwinning verzekerde de ploeg van Alejandro Restrepo, die iets meer dan zes maanden geleden aankwam, zich ook van een plaats in de Copa Libertadores 2023, de eerste keer dat de club aanwezig zal zijn op een CONMEBOL-toernooi. Atletico Nacional is de andere Colombiaanse vertegenwoordiger die de eerste helft van het seizoen de groepsfase haalt.

Bron :
Foto:Mauricio Dueñas Castañeda