Diego Camargo winnaar Ronde van Colombia 2020

De 70e editie van de Ronde van Colombia (Vuelta a Colombia) is zondag gewonnen door de Colombiaan Diego Andrés Camargo van Colombia Tierra de Atletas – GW Bicicletas.

Camargo bleef in het algemeen klassement de Spanjaard Óscar Sevilla (Team Medellín) 24 seconden voor. De Spaanse expat Oscar Sevilla ging zondag voor zijn vierde titel (2013, 2014, 2015), maar Camargo was de snelste.

De tien etappe tellende Ronde van Colombia met een totale lengte van 1.196 km eindigde zondag in Medellín. De laatste etappe, die met 28 km werd ingekort (totaal 72 km), werd gewonnen door de Colombiaan Salvador Moreno Hernández van EBSA-Empresa de Energía Boyacá.

De 22-jarige Camargo uit Boyacá werd de derde wielrenner in de geschiedenis van het Colombiaanse wielrennen die in hetzelfde jaar is gekroond tot kampioen van de Ronde van Colombia onder de 23 jaar (Vuelta de la Juventud de Colombia) en de klassieke Ronde van Colombia, iets wat alleen zijn landgenoten Rafael Antonio Niño Munévar en Oliverio Rincón Quintana hadden bereikt in 1970 en 1989.

Bron :
Foto:vanguardia.com