Dit zijn Colombia’s meest gezochte criminelen

Vandaag maakte de Nationale Politie een lijst bekend van de meest gezochte criminelen in Colombia met de beloningen die worden uitgeloofd voor de informatie die rechtstreeks naar deze criminelen leidt.

De meest gezochte crimineel van het land is Gustavo Aníbal Giraldo Quinchía, beter bekend als “Pablito” waar maar liefst een beloning van 4 miljard pesos op zijn hoofd staat. “Pablito” is lid van Comando Central (Coce) van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) en was een van de meest kritische commandanten van de vredesbesprekingen tussen deze guerrillabeweging en de regering. Hij is vandaag de dag de commandant van het Domingo Laín Saenz Front.

Na Pablito volgen drie criminelen met een premie van elk 3 miljard op hun hoofd. Dairo Antonio Úsuga David alias “Otoniel” is de grote baas van de Clan del Golfo, de grootste criminele organisatie van Colombia die zich voornamelijk bezig houdt met drugshandel. Hernán Darío Velásquez Saldarriaga, alias “El Paisa”, behoort vandaag de dag tot de dissidenten van de FARC en was voormalig hoofd van de beweging  Columna Móvil Teófilo Forero. Olivo Merchán Gómez alias “Iván el Loco” was een van de leiders van het beruchte Bloque Oriental van de FARC. Iván el Loco en El Paisa verschenen in augustus 2019 op een video waar voormalige FARC-commandanten Iván Márquez en Jesús Santrich aankondigden hun wapens weer op te pakken.

Bron :
Foto:Policia Nacional Colombia