Dit zijn de 20 invloedrijkste Colombiaanse twitteraars

De firma Quantico Trends heeft een analyse gemaakt van de Colombiaanse twitteraars en een top 100 gepubliceerd van de meest invloedrijke twitteraars van Colombia. In de top vijf staan: President Juan Manuel Santos, profvoetballers Falcao Garcia en James Rodíguez en de zangers Carlos Vives en Juanes. Op nummer 1 van deze top 20 staat El Tiempo, het meest invloedrijkste Colombiaans bedrijf op Twitter.

Volgens de firma bestaat de gehele lijst uit een top 5000 van de meest invloedrijke Colombianen op Twitter. De publicatie is gebaseerd op een analyse van 9 miljoen accounts. De firma gaf wel toe dat het alleen gaat om de Colombiaanse twitteraars die hun locatie hebben aangegeven op hun Twitteraccount. Twitteraars waarvan de locatie niet in Colombia is, maar wel de identiteit bekend is, bijvoorbeeld bekende Colombianen in het buitenland, zijn ook meegenomen in de analyse.

Na de 9 miljoen accounts in kaart te hebben gebracht heeft Quantico Trends er een top 5000 uit gedistilleerd en de top 100 daarvan gepubliceerd. Het is opmerkelijk dat in de top 20 van de meest invloedrijke Colombianen er tien uit de media zijn: El Tiempo, El Espectador, Noticias Caracol, Semana, W Radio, Noticias RCN, Caracol Radio, Blu Radio en Caracol Televisión.

Naast Juan Manuel Santos, Falcao Garcia, James Rodíguez, Carlos Vives en Juanes staan ook journalist Daniel Samper Ospina, Álvaro Uribe, Andrea Serna en Gustavo Petro in de top 20.

top20_twitter_Colombianen