Dodental modderstroom Cundinamarca loopt op naar 26

Zesentwintig lichamen zijn gevonden na de modderstroom in de stad Quetame, in het centrale Colombiaanse departement Cundinamarca, aldus de autoriteiten vrijdag.

“De zoektocht naar de vermiste personen eindigt voor vandaag. Vandaag hebben we nog vijf lichamen gevonden voor een totaal van 26. Morgen hebben we de taak om de drie mensen te vinden die nog steeds vermist zijn,” zei gouverneur Nicolás García van Cundinamarca in zijn update over het incident van dinsdag.

Vrijdag werden meer dan 100 families in Quetame, die tussen de rivieren Negro en Contador woonden, geëvacueerd vanwege het risico op nog een mogelijke aardverschuiving.

Het reddingswerk ging vrijdag de hele dag door, onder slechte weersomstandigheden, in het gebied waar de mensen vastzaten na de overstroming van twee stromen, veroorzaakt door hevige regenval, bij zonsopgang op dinsdag die een deel van het dorp Naranjal op het platteland van Quetame verwoestte.

Volgens gegevens van het burgemeesterskantoor van Quetame, dat behoort tot het departement Cundinamarca, staan er 20 huizen onder de modder, die ook een brug verwoestte, waardoor de snelweg die Bogotá verbindt met Villavicencio, hoofdstad van het departement Meta en een van de belangrijkste landbouwgebieden van het land, werd afgesloten.

President Gustavo Petro hield vrijdag de situatie in het gebied in de gaten, waar de kans op nieuwe incidenten toeneemt door de aanhoudende regen.

Ondertussen proberen de autoriteiten de communicatie in het gebied te herstellen.

“De structuur van de eerste van de twee modulaire bruggen die geïnstalleerd gaan worden om de weg naar Llano te herstellen is al aangekomen in de gemeente,” meldde de gouverneur, die hoopte dat de installatie zondag zal beginnen om de verkeersstroom te kunnen herstellen.

Bron :
Foto:vanguardia.com