Door ELN ontvoerde sergeant Libey Danilo Bravo is vrijgelaten

Een humanitaire missie van het Bureau van de Ombudsman en de Kerk begeleidde de vrijlating van de soldaat.

Een team van het Bureau van de Ombudsman uit de regio Arauca voerde samen met de Katholieke Kerk een humanitaire missie uit die leidde tot de vrijlating van leger Sergeant Libey Danilo Bravo, die sinds 14 februari werd vastgehouden door het Oostelijk Oorlogsfront van Het Nationale Bevrijdingsleger (ELN).

De organisaties kwamen aan in het landelijke gebied van Las Sábanas in het departement Arauca waar zij werden opgewacht door leden van het ELN om sergeant Bravo over te dragen. Van daaruit werd hij overgebracht naar de hoofdstad van het departement, waar zijn gezondheidstoestand zal worden geverifieerd.

Het Bureau van de Ombudsman zei dat “het succes van de missie opmerkelijk is en dat de humanitaire kanalen open blijven zodat alle personen die door illegale gewapende groepen worden vastgehouden veilig en gezond kunnen terugkeren naar hun veilige thuishaven”.

Het kantoor van de Ombudsman herhaalde ook dat het belangrijk is dat de gewapende groepen vredesgebaren maken in het kader van de gesprekken die de nationale regering voert om het conflict te overwinnen.

Op 24 februari overhandigde het oostelijke oorlogsfront van de ELN-guerrillagroep het bewijs van een teken van leven van Libey Danilo Bravo, die ontvoerd werd in de gemeente Arauquita, Arauca.

Via een video van 59 seconden, die op dinsdag 21 februari werd opgenomen, deed de onderofficier de groeten aan zijn familie en aan de commandant van het bataljon waartoe hij behoort, kolonel Pablo Enrique Cárdenas.

Bron :
Foto:rcnradio.com