Drie doden en negen gewonden bij autobomaanslag in Nariño

Drie mensen werden gedood en negen anderen raakten gewond bij een autobomaanslag in de stad Taminango in het zuidelijke departement Nariño, zeiden de lokale autoriteiten zaterdag.

Luis Alfonso Escobar, de gouverneur van Nariño, bevestigde in een verklaring dat er twee burgers en een jonge politieagent waren omgekomen en sprak zijn afkeuring uit over “deze verschrikkelijke daad”.

President Gustavo Petro betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden in een bericht op zijn account op X. Hij waarschuwde dat de criminelen “die het pad van oorlog boven vrede kiezen” “de volledige last van de wet zullen dragen”.

De schokgolf van de autobom, die ontplofte in de buurt van het politiebureau van El Remolino in het landelijke gebied Taminango, trof ook verschillende huizen en voertuigen.

Fernando Latorre, de burgemeester van Taminango, vertelde lokale media dat dit politiebureau het afgelopen jaar te lijden heeft gehad van twee andere aanslagen, naast verschillende moorden, en riep op tot “versterking van de veiligheid om rust te geven aan de lokale inwoners.”

Bron :
Foto:eltiempo.com