Een nieuw bloedbad in Cauca, minstens zeven mensen vermoord

Een nieuw bloedbad werd geregistreerd in de gemeente Buenos Aires in het noorden van het departement Cauca. Minstens zeven personen werden vermoord door een groep gewapende mannen.

Minstens zeven mensen werden op zondagmiddag gedood in het dorp Munchique, een klein stadje in de gemeente Buenos Aires, ten noordwesten van Cauca.

De plaatselijke regeringssecretaris, Diego Armando Carabalí, vertelde Caracol Radio dat onbekende mensen aankwamen bij een gallera* waar de personen verbleven en vermoordden ze met een granaat en geweren.

Bronnen in de buurt van het plaats delict zeiden dat er meer slachtoffers zouden kunnen vallen omdat er gewonden zijn gevallen en in kritieke toestand liggen in het ziekenhuis. De gerechtelijke autoriteiten, de politie en het leger zijn ter plaatse gegaan om vast te stellen wat er precies is gebeurd met dit nieuwe bloedbad in het noordelijke deel van de Cauca.

Ondertussen meldden de leiders van het gebied dat er onlangs bedreigingen zijn geuit door middel van pamfletten in de regio die waarschuwen dat bepaalde mensen tot een militair doel worden uitgeroepen.

Dit is de tweede gewelddadige gebeurtenis in het noorden van het departement Cauca in minder dan een week tijd, na de botsingen tussen het leger en georganiseerde gewapende groepen die een 14-jarig meisje dood en vijf gewonden achterlieten.

*Gallera: Een arena waar hanengevechten worden gehouden.

Bron :
Foto:las2orillas.co